Despre noi

hipnoza clinica

Created with Sketch.

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa a fost fondata in anul 2011 de catre Oana Maria Popescu (presedinte), Loredana Ileana Viscu si Silvia Georgiana Gane (vicepresedinti). Am inceput cu un grup de formare in psihoterapie integrativa la Timisoara – un grup mic, de 8 persoane… dar in 2017 aveam in desfasurare 17 grupe de psihoterapie integrativa in Timisoara, Bucuresti, Hunedoara, Deva, Arad, Resita si Sibiu. Ne-a placut cifra asta: 17 grupe in 2017. Tot in 2017 a inceput primul grup de formare in psihoterapia copilului.  Speram ca in 2077 sa avem cel putin 77 de grupe de formare   Si sa ne laudam putin: Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa este singura asociatie profesionala din Romania care desfasoara programe de formare in 6 specialitati diferite (psihoterapie integrativa, psihoterapia copilului si adolescentului, hipnoterapie si hipnoza clinica, psihoterapie existentiala, coaching si psihoterapie expresiva/ art-terapie- acreditate la nivel national si international. Organizam de asemenea cursuri de formare profesionala continua acreditate de Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie. Pe viitor, dorim sa devenim un centru care sa ofere programe de formare in cat mai multe specialitati din domeniul psihoterapiei.

Suntem acreditati de Colegiul Psihologilor din Romania, Federatia Romana de Psihoterapie, Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa, Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapia Copiiilor si Tinerilor si in curs de acreditare de catre Federatia Europeana de Coaching si Asociatia Europeana de Hipno-Psihoterapie. Parcursul acreditarilor nu a fost unul usor: in 2011 am obtinut acreditarea de la Colegiul Psihologilor din Romania, ca furnizor de formare profesionala pentru specialitatea psihoterapie integrativa, precum si acreditarea din partea Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa, cu statutul “associate membership”- membru asociat. In anul 2012 s-a facut trecerea la statutul “provisional membership”- membru provizoriu, iar in 2015 am devenit membrii cu drepturi depline ai EAIP (Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa). La inceputul anului 2016 am fost acreditati de catre Federatia Romana de Psihoterapie, devenind astfel si membru al EAP (Asociatiei Europene de Psihoterapie). Ca urmare, cursantii nostri pot obtine avizul de libera practica in psihoterapie din partea Colegiului Psihologilor din Romania si certificarea ca psihoterapeut din partea Federatiei Romane de Psihoterapie, certificatul european de psihoterapie, precum si certificatul international in psihoterapie (World Council for Psychotherapy). In anul 2016 asociatia noastra a fost acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania si pentru programul de formare profesionala in psihoterapia integrativa a copilului si adolescentului, primul program de supra-specializare de acest fel din Romania, precum si de catre Asociatia Europeana Interdisciplinara pentru Terapia Copiiilor si Persoanelor Tinere. Asa ca am persistat in a dezvolta noi programe de formare si la finalul anului 2016 ACCPI a fost acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania ca furnizor de formare profesionala pentru specialitatile hipnoterapie integrativa, psihoterapie existentiala si coaching. In prezent suntem in curs de acreditare de catre Asociatia Europeana de Hipnoterapie pentru programul de formare in hipnoterapie integrativa si hipnoza clinica, de catre Federatia Europeana de Coaching, pentru programul de coaching integrativ strategic si speram sa demaram cat de curand procedurile pentru re-constituirea Asociatiei Europene de Psihoterapie Existentiala. La inceputul anului 2019 Colegiul Psihologilor din Romania a acreditat programul nostru de formare in psihoterapie expresiva, un program drag sufletului nostru, care imbina arta si psihoterapia.

Suntem mandri de faptul ca formarea in coaching integrativ strategic este singura formare in coaching acreditata de Colegiul Psihologilor din Romania si ca am depus documentatia necesara pentru a deveni EAPTI (European Awarding Psychotherapy Institute)- institut cu dreptul de a conferi direct absolventilor sai certificatul european de psihoterapie.

De asemenea, ne laudam cu formarea in psihoterapie expresiva, singura de acest fel din Romania, care integreaza art-terapia cu meloterapia, dans-terapia si drama-terapia.

%d bloggers like this: